După 3 ani de așteptare, Morbius este lansat, dar amânările își fac simțite efectele. După debutul nu tocmai glorios, dar sufficient, cu 39 de milioane de dolari în SUA și 44 la nivel internațional, pare ca filmul va fi ok financiar. Asta nu înseamnă că fanii au primit toate răspunsurile. O întrebare este dacă de fapt există un al doilea film complet diferit? Într-un interviu recent Regizorul Daniel Espinosa vorbește despre cum a evoluat filmul de-a lungul anilor. Abordează felul în care Spider-Man: No Way Home l-a influențat sau nu.

Espinosa despre Morbius

Cele mai mari schimbări, spune Espinosa, au avut loc în cele două scene de final. În ciuda faptului că a fost prezentat în trailer, Michael Keaton nu apare decât după finalul filmului. Keaton îl joacă tot pe Adrian Toomes/Vulture din filmul Spider-Man: Homecoming din 2017.

Espinosa spune că Keaton ar fi trebuit să apară întotdeauna în secvența de final, dar detaliile exacte ale întâlnirii sale cu Morbius s-au schimbat după No Way Home. Espinosa și Sony, aparent, au vrut să se asigure că anumite detalii și efecte vizuale dintre cele două filme se potrivesc. Dacă au și reușit e altă poveste, un exemplu sunt crăpăturile ce apar după vraja lui Dr Strange de la sfârșitul No Way Home.

Cerul crapat din Spider-man No way Home si din Morbius

„Majoritatea acestor filme evoluează”, spune Espinosa. „Dar cea mai mare parte a evoluției mari a fost, din fericire, înainte de pandemie. Noi urmăream acea linie temporală, iar apoi a apărut pandemia. Apoi a trebuit să facem unele schimbări spre final, deoarece a apărut Spider-Man No way Home. Acesta avea un anumit tip de limbaj vizual de care trebuia să ne ținem, pentru a avea un fel de concept universal. Dar, în rest, majoritatea ideilor de a avea conexiuni cu diferite lumi au venit înainte de pandemie.”

„Modul în care au vrut să se întâmple această întâlnire între cei doi, Morbius si Vulture, a evoluat și s-a schimbat”, adaugă Espinosa. „Dar, vreau să spun, aceste lucruri se întâmplă. Scenariile pentru aceste filme evoluează mereu.”

Vulture trebuia sau nu sa apară.

Ideea de a-l prezenta pe Vulture al lui Keaton lui Morbius al lui Leto a fost de fapt anterioară filmului No Way Home. Espinosa menționează filmul de animație Spider-Man: Into the Spider-Verse din 2018, premiat cu Oscar și care a sărit din univers în univers, ca fiind o influență deosebită.

„Cred că pentru cititorii de benzi desenate, nu este nimic nou”, adaugă Espinosa. „Îmi amintesc că am citit Ultimate X-Men cam pe la începutul anilor 2000 și am iubit acea lume. Mai apoi au găsit o modalitate de a face ca aceste lumi să se întâlnească. Ceea ce este amuzant la Marvel este că este un fel de liceu, unde ai prietenii tăi și oamenii pe care nu-i placi și poți alege cu cine vrei să stai.”

Adevărul este ca nu vom știi nicioadată ce s-a întâmplat. Cât de mult s-a schimbat filmul pe parcurs sau dacă s-a schimbat defapt? Cert este că după toate amânările și adaptările, filmul a avut de suferit. Dacă vreți să vedeți recenzia întreagă, o găsiți chiar aici: Morbius – Recenzie Film

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *