Viitorul francizei Dune pare sa fie in maini bune. Daca la finalul Dune personajul jucat de Zendaya spune: „Acesta este doar începutul”, evident ca toti ne-am dorit sa fie vorba de franciza Dune. Sau cel putin asta speram cu toții cand am auzit fraza.
Mai ales ca nu stiam de succesul masiv ce avea sa ne confirme speranța. Villeneuve se află în prezent în pre-producție la „Dune: Partea a doua”. Filmări vor incepe la sfârșitul verii. In plus se vorbeste de un serial de televiziune cu si despre Bene Gesserit.

Jon Spaihts, nominalizat la Oscar anul acesta pentru că a scris „Dune” împreună cu Villeneuve și Eric Roth, a insinuat că franciza probabil nu se va opri aici. Asta pentru ca a fost deja plătit pentru a „investiga alte perspective cinematografice în universul ‘Dune'”.

Jon Spaiths coscenarist DUNE

Spaihts trebuia să fie showrunner al serialului HBO Max menționat mai sus, intitulat oficial „Dune: The Sisterhood”, dar a renunțat la proiect în noiembrie 2019 pentru a se dedica complet scenariului „Dune: Partea 2”.

“Serialul continuă și nu am voie să vorbesc foarte mult despre el. Dar proiectul este viu și sanatos. Am fost  mutat de acolo pentru a lucra, nu doar la ‘Dune’: Partea 2″, ci pentru a investiga alte perspective cinematografice în universul „Dune”. Despre asta încă discutăm și, din nou, nu am voie să spun prea multe. Dar este o lume foarte bogată în care ne putem juca și cred că este plină de oportunități de povestire în toate direcțiile.”

Jon Spaiths

Viitorul francizei Dune sta si in partea a doua.

Practic daca il ascultam pe Spaihts, se pare că WarnerMedia vrea să extindă universul „Dune” dincolo de proiectele deja anunțate. Clar ne asteptam cu totii ca Warner sa foloseasca franciza cat mai lucrativ posibil, doar ca nu stiam dimensiunea dezvoltarilor laterale. Villeneuve și-a exprimat deja oficial interesul pentru realizarea unui al treilea film „Dune”, bazat pe romanul de continuare al lui Frank Herbert, „Dune Messiah”.

Denis Villeneuve regizorul filmelor dar si pastratorul viitorului francizei DUNE

„Există a doua carte a lui „Dune”, „The Messiah of Dune”, care ar putea fi un film extraordinar”, a declarat Villeneuve si in el sta viitorul francizei DUNE. „Întotdeauna am văzut că ar putea exista o trilogie; după aceea, vom vedea. Sunt ani de muncă; nu mă pot gândi să merg mai departe de atât.”

Spaihts mai spune: „Denis a vorbit serios despre realizarea acestei a treia parti, de asemenea, ca o concluzie a trilogiei. ‘Dune Messiah’ este o carte foarte interesantă, care, într-un fel, deconstruiește ‘Dune’ și joacă rolul unei povești de avertizare. Chiar mai mult decât o face Dune, despre pericolele de a amesteca religia și politica, despre riscurile de a urmarii liderilor carismatici. La fel si despre lupta periculoasă care este mereu vie între individ și instituții.”

O alta intrebare a fost: „Dune: Partea 2” ar putea pune bazele cu indicii despre ceea ce va urma într-un potențial al treilea film? La care Spaihts a răspuns: „Cred că așa este. Există câteva fire ispititoare care duc spre viitor și sugerează că s-ar putea să nu fi terminat în acest univers. În ciuda faptului că finalul lui „Dune” ca roman, care va fi și finalul celui de-al doilea film, este o concluzie foarte satisfăcătoare.”

Vezi si recenzia DUNE

Lasă un răspuns