Este oficial: ”Spider-Man: No Way Home” a urcat pe locul 3 în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări avute vreodată la box office-ul american.

Urmărind evoluția box office-ului în ultimele săptămâni, era clar că Spider-Man este pe un drum încet dar sigur în a detrona Avatar de pe poziția a treia. Inevitabilul s-a produs și ”No Way Home” a ajuns la încasări de 760.9 milioane de dolari.

no way home

Această performanță este cu atât mai impresionantă cu cât luăm în considerare și contextul global de care s-a ”bucurat” filmul. Gândiți-vă doar că a vândut de trei ori mai multe bilete decât următorul cel mai de succes film din era pandemiei, adică Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings cu 224 milioane.

Cu toate acestea, locul 3 este probabil și locul unde se va opri. Ar avea nevoie de încă 100 milioane pentru a întrece Avengers: Endgame, care ocupă locul al doilea cu 858 milioane. Iar pe primul loc Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” stă liniștit cu 936 milioane. 

no way home

La nivel global, ”No Way Home” se află pe locul 6 cu un total de 1.8 miliarde. Încă o realizare remarcabilă având în vedere că nu a fost lansat în China, cel mai mare market internațional. China a interzis anul trecut toate filmele Marvel, incluzând ”Black Widow”, ”Shang-Chi” și ”Eternals”.

VEZI ȘI: Spider-Man: No Way Home – Recenzie film (SPOILER ALERT)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *