Dacă ați urmarit recenziile din ultimele 2 luni, probabil ați auzit de Reacher, un serial Amazon Prime bazat de carțile lui Lee Child. În trecut s-ar putea să fi văzut și alte două producții ce se inspirau din aceiași franciză, ambele cu Tom Cruise în rolul principal. Filmele în cauză sunt: Jack Reacher și Jack Reacher: Never Go Back. Personajul este bine cunoscut peste ocean, dar in Europa nu a reușit să devină un nume important încă. Totuși Amazon mizează pe personajele sale masculine puternice.

Reacher a debutat întregul prim sezon pe 4 februarie 2022. Doar câteva zile mai târziu, serialul a primit undă verde pentru al doilea sezon. Între timp, și foarte convenabil, au sosit ratingurile Nielsen pentru săptămâna 7 -13 februarie 2022. În mod normal acesta este dominat de producțiile Netflix, dar iată că pe primul loc avem o surpiză: Reacher.

Topul Nielsen în care Reacher este pe primul loc

Clasamentele Nielsen folosesc minutele vizionate, și nu apasări de “play”. Pentru ca minutele unui telespectator să conteze în total, acesta trebuie să continue să urmărească o emisiune timp de mai mult de două minute. Deși ar parea inutil de puțin, de fapt pe o plajă mare de public, statistic devine relevant.

Concluzia

Dacă ne luăm după acest criteriu, Reacher a înregistrat aproape 1,6 milioane de minute în prima săptămână. Depășind practic seriale precum Ozark sau Inventing Anna de la Netflix, precum și prezențe populare precum The Book of Boba Fett.

Faptul ca un serial Amazon Prime este pe primul loc în clasamentul Nielsen este o premieră pentru Amazon și este o veste bună pentru fanii Reacher. Dacă și cât timp a ramas pe primul loc, nu știm. Serialul a fost preponderent recepționat ca a gură de aer proaspăt de către cei ce l-au vazut, aici ne referim la fanii Lee Child, autorul personajului, și nu numai.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *