Saptămâna trecută Warner Bros. a hotărât să refacă tot calendarul său pentru urmatorul an. A mutat câteva filme DC importante, „Aquaman și Regatul pierdut” și „The Flash” fiind amânate pentru 2023. În plus „Black Adam” al lui The Rock a părăsit vara și astfel lupta cu Thor, pentru a se lansa în Octombrie. Totuși, una dintre cele mai mari mutări a fost mutarea lansării filmului „Shazam! Fury of the Gods” pe 16 Decembrie 2022.

Problema cu decizia luată, de fapt potențiala problemă poartă un nume cu A mare. E vorba de continuarea filmului cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei: AVATAR. Astfel ajungem la Shazam Vs Avatar.

Avatar 2 al lui James Cameron, debutează pe 16 decembrie 2022. Asta era și data la care era programat Aquaman. E clar că oricare dintre cele 2 producții ar fi plecat în dezavantaj în fața lui Cameron. Asta deși mulți ar crede că Avatar vine prea târziu cu prea puțin, ca nimănui nu îi pasă samd. Doar că de fapt lucrurile nu stau chiar așa.

James Cameron regizorul Avatar

Shazam vs Avatar – 3,2,1 Fight

Sigur, unii se întreabă cui i-ar putea păsa de acest film la 13 ani distanță de original, dar să nu uităm niciodată că Avatar rămâne filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Are 2,84 miliarde de dolari în box office-ul global. Chiar dacă Avengers: Endgame a luat coroana pentru o vreme, Avatar a reușit să reia locul întâi după o scurtă relansare în China. Avatar a mai obținut încă 57,7 milioane de dolari cu o simplă relansare.

Repetați după noi: Avatar a reușit să câștige aproape 60 de milioane de dolari numai în China cu o simplă relansare. Un film vechi de 13 ani a reușit să încaseze mai mult la boxoffice chiar și față de filmele actuale. Acum imaginați-vă o lansare completă cu întreg aparatul de marketing al Disney dezlănțuit în spatele Avatar.

Realitatea

Chiar dacă Avatar 2 face mai puțin de jumătate, chiar daca face o treime din încasările originale, avem de-a face cu un succes absolut masiv, care va depăși cu ușurință 1 miliard. Nu trebuie uitat ca majoritatea oamenilor nu vor merge la o franciză “răsuflată” discutată pe youtube si twitter. Majoritatea vor merge la partea a doua a unui film pe care l-au apreciat foarte mult și despre care știu ca este “cel mai tare din toate timpurile”, iar asta contează.

Cameron are un track record foarte bun. Face partea a doua a filmului cu cele mai mari încasări din toate timpurile și o face cu cel mai mare studio în spate. În opoziție se află partea a doua a unui film care a surprins dar nu știm încă dacă a și convins. La momentul scrierii articolului Avatar are 7.9 pe IMDB cu 1.2 milioane de review-uri  iar Shazam se află la 7 cu 313k review-uri.

Recenzia noastră pentru Shazam o găsiți aici.

Totul indică o victorie zdrobitoare pentru Disney în fața Warner. Dacă aș paria, as paria pe Avatar. Totuși, au mai existat aceste lupte David vs Golitah. Uneori se întâmplă și miracole și poate Shazam 2 va învinge Avatar 2, e greu să crezi în asta dar poate Warner reușește să facă un mic miracol aici.

Voi ce credeți? Ce pronostic aveți pentru Avatar vs Shazam?

Lasă un răspuns